Yoga resor



Yogaresan till Kroatien 25/6 -1/7 2018


Välkommen till en vecka fylld med yoga, meditation, sol och bad!










 

Längtar du efter tid för dig själv, energipåfyllning och återhämtning i ett varmt och behagligt klimat? Längtar du efter att få tid och utrymme att varva ner, ta hand om både kropp och själ samt tillbringa mer tid i naturen och vid havet? Vill du känna magin i yoga och stillhet?


Då kommer den här resan till den vackra fridfulla fiskebyn Slatine på ön Ciovo vid Adriatiska havet att passa dig precis.

På en rofylld plats vid Adriatiska havet kommer du under en vecka genom yoga och meditation få möjligheter att verkligen landa i dig själv, slappna av och få återhämtning.


Varje morgon börjar vi tillsammans med Hatha yoga, Pranayama & meditations klass i yogapaviljongen med utsikt över det vackra havet. Vi andas igenom sköna yogasekvenser, både med stabilitet, mjukhet och stillhet. Stärker oss fysiskt och mentalt. Mjuka Yin/Restorative yoga och Yoga Nidra på eftermiddagarna hjälper oss att återhämta, hitta inre lugn och finna stillhet i sinnet. Det blir också chans att få möta dagen och soluppgången nere vid stranden med Qi-Gong. Veckan kommer även att bjuda på en workshop om hälsa, en pilgrims-vandring i tystnad till ett närbeläget kloster samt en chans för honungstestning och föreläsning på dess helande egenskaper.


Under dagen har du möjlighet att njuta av omgivningen, att koppla av på de många stränderna som finns på gångavstånd, ta långa promenader i varierande landskap eller varför inte cykla längs kusten till någon av de andra byarna på ön som alla erbjuder mysiga restauranger och fina stränder.


Det tar ca 20 minuter (ca 9 km) att cykla till den gamla stadskärnan i Trogir som finns med på Unescos världsarvslista och kan erbjuda ett stort utbud av mysiga restauranger, butiker och även en liten marknad där man kan hitta det mesta. Man kan lätt spendera ett par timmar med att bara njuta av gamla byggnader och kloster som ligger inklämda längs trånga kullerstensgator. Nere längs med strandpromenaden samlas både turister och båtfolk. Känner du för att ta en båt utflykt så finns även bra båtförbindelser till Split och Trogir.


Vem passar yogaresan för?

Alla kan vara med och är välkommen att medverka oavsett tidigare yogaerfarenheter! Om du aldrig provat yoga tidigare, rekommenderar vi dig att gå en nybörjarkurs eller en introduktionskurs i valfri yogaform innan resan, men detta är absolut inget krav

.

Preliminärt dags-program:

7.30 - 9.00 Hatha yoga, Pranayama & Meditation

9.00 - 10.30 Frukost

10.30 – 17.30 Egentid för vila, promenader, utflykter, sol & bad mm.

17.30 - 19.00 Yin/restorative yoga, Yoga nidra

19.00 - Gemensam middag och efter den egen tid


Måndag den 25/6 börjar vi ca kl 16.00 och söndag 1/7 avsluta vi veckan med morgon yoga klass och frukosten sedan fritid under dagen till är dags att åka hem.


Rokasa Yogacenter och boendet:

                       

Rokasa Yogacenter som ligger endast 100 meter från havet omges av en egen tillhörande ekologisk oas med olivträd, blommor, frukter, grönsaker och örter.


Centret ligger ca 1 km utanför centrum av den lilla fiskebyn Slatine. Där finns två mindre livsmedelsbutik, bageri, 3 restauranger samt bankomat.


Det är en lugn plats – och den är besjälad på ett rogivande sätt. Centret drivs av ett hjärtligt par – Sela och Srdan finns på plats hela tiden – och serverar oss ljuvlig vegetarisk mat. Centret är nystartat i maj 2016 och har plats för 16 personer.

Det finns 6 dubbelrum och 4 enkelrum uppdelat i 5 fina, fräscha lägenheter á 60 – 70 m2. Du delar kök och dusch/toalett med de andra i din lägenhet. Köket och vardagsrummet är i en öppen planlösning och runt alla våningar löper sammanhängande balkonger – det är lätt att ha öppna dörrar och få känslan av utomhus/inomhus. Alla lägenheter har air-condition och WiFi finns på platsen.

Våra värdar finns på plats och kan hjälpa till med allt praktiskt och att ge information om ön och dess omgivningar, olika attraktioner som finns att tillgå som t.ex. båtturer, taxi och moped/ cykeluthyrning.



Yogapaviljongen

                     

Yogapaviljongen är som ett eget hus med öppna väggar och utsikt mot havet och trädgården. Den har plats för 20 personer. Yogamattor, block, yogabälten, bolstrar och filtar finns att låna till alla.


Maten

All vår mat är vegetarisk, raw eller vegan. Tillsammans äter vi en härlig frukostbrunch efter morgonyogan samt en vegetarisk middag på kvällen. Det serveras te & vatten, lokalt odlade säsongs frukter, grönsaker och örter, lokalt producerad olivolja, ostar och annat gott. Allt som växer i den egna ekologiska odlingen (potatis, baljväxter, oliver, valnötter örter mm.) används i matlagningen. Meddela om du har någon speciell matallergi. De gör specialmat vid behov.


Massage, behandlingar

Under veckan har du möjlighet att boka olika behandlingar.

Aromaterapi massage, hot stone massage bokas vid ankomst, pris 280 kuna/60 min

Zonterapi, Reiki healing, Access bars, TuiNa massage (TuiNa, en funktionell kinesisk akupressur-massage som effektivt löser upp stelhet och blockeringar i kroppen samt lindrar smärta)  bokas vid ankomst, 590 sek/60 min.


Datum

25 juni - 1juli 2018


Din investering:

– Per person i enkelrum: 8700 kr

– Per person i dubbelrum: 7700 kr

Barnpris (6-13): 4500 kr per barn

Barnpris (13-18): 6100 kr per barn


20% av resans kostnad faktureras direkt vid anmälan med 30 dagars betalningstid och 80% av summan faktureras inom 60 dagar efter anmälan (dock allra senast 15/6 vid sen anmälan).


Vi har tillgång till ett antal singelrum och dubbelrum, man kan även bo upp till 4 personer i en lägenhet. Är ni 4 eller flera som bokar resan, så erbjuder vi 5% rabatt för hela sällskapet.


Vårt erbjudande

-Boende med halvpension: Brunch, Middag, säsongens frukt, örtte. Vegetarisk eller vegansk mat.

-Transfer från/till flygplatsen

-Yogaundervisning varje dag

-En meditativ pilgrimsvandring i tystnad

-Workshop om hur du stärker din hälsa

-Qi-gong klass i soluppgång

-Föreläsning om bioodling och honungens helande egenskaper

-Lån av yoga mattor, bälte, bolster, klossar och filtar.


Detta ingår inte:

Flygresa ingår ej i priset. Du bokar själv din resa och vi anordnar transfer.

Resa (rekommendationer)

Från Köpenhamn, Göterborg och Köpenhamn går bra direktflyg med SAS och Norwegian.

Du också kan hitta bra erbjudande skyscanner.se 

Hittar du andra bra biljetter får du gärna tipsa mig, så kan jag tipsa andra resenärer.


Avboknings regler:

Om avbokning sker:

- tidigare än 30 dagar före avresan ska du betala anmälningsavgiften

- senare än 30 dagar och tidigare än 14 dagar före avresa ska du betala 25 % av resans pris

- senare än 14 dagar men tidigare än 8 dagar före avresa ska du betala 50 % av resans pris

- senare än 8 dagar före avresa ska du betala 100 % av resans pris.




Resan organiseras i samarbete med resebyrån Bolt Travel, Kroatia.



Lärare Edita Juchneviciute


 

”Every breath we take, every step we make, can be filled with peace, joy and serenity.”

-Thich Nhat Hanh


Edita älskar att inspirera och hjälpa andra medmänniskor att skapa bättre hälsa och välbefinnande samt att göra små och stora steg i hälsofrämjande förändringar. Edita har även ett stort intresse av hälsosam kost och livsstil. Naturmedicin var en stor del av hela Editas liv tack vare att hennes mormor och mamma delade med sig av sina kunskaper lärde Edita mycket om naturens läkande kraft i tidig ålder.


Detta har förutom en Certifiering som Zonterapeut lett till flera lärarutbildningar inom Yoga: Yin, Hatha, Vinyasa, Gravid samt Terapeutisk Yoga. Sin RYT 200 TTC utbildning gjorde Edita i Indien. Hon har ett speciellt intresse i de terapeutiska aspekterna av yoga vilka hon ständigt fördjupar sig inom. Här finns bl.a. meditation, filosofi, andningstekniker samt kroppens anatomi.

För tillfället undervisar Edita på Yoga Kendra i Malmö och en del privata kurser. Har tidigare även undervisat olika typer av yoga på Raja yoga LUnd och på Studio Frid.


Anmäl dig genom att mejla Edita:  info@harmonioasen.com eller via formulär nedan:
























Har du frågor om resan kontakta gärna Edita

via mail:  info@harmonioasen.com eller ring/sms:a på: 0708 94 67 16

Mer info: https://www.facebook.com/events/2041102246162628/


Alla kan medverka oavsett tidigare yogaerfarenheter!

Varmt välkomme

Edita

 


 
 
 
 

YOGA WORKSHOP


Copyright @ All Rights Reserved